به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در خطبه اول نماز جمعه تهران اظهار داشتند: همه شما نمازگزاران عزیز و خودم را به رعایت تقوای الهی توصیه میکنم.
ایشان افزودند: امروز روز شهادت حضرت علیبن موسیالرضا ابالحسن (ع) و روزهای قبل هم یاد رحلت نبی معظم و مکرم اسلام حضرت محمدبنعبدالله (ص) و شهادت جانسوز سبط اکبر حضرتمجتبی (ع) را مردم ما گرامی داشتند.
رهبر انقلاب ادامه دادند: این مصیبتهای بزرگ، این حوادث ناگوار و دردآور تاریخ را به شما مؤمنان نمازگزار و همه ملت ایران و همه شیعیان و به همه مسلمین عالم تسلیت عرض میکنم.
ایشان همچنین گفتند: خدای متعال به پیغمبر خود هم میفرماید "لزوم تقوا، رعایت تقوا، مخاطبش حتی وجود مقدس پیغمبر است. "
رهبر فرزانه انقلاب با تأکید بر اینکه خدا را در نظر داشته باشیم و مراقب اعمال خود، رفتار خود و گفتار خود و حتی افکار و تصورات خود باشیم، فرمودند: این معنای تقواست؛ اگر این حاصل شد همه راههای بسته گشوده خواهد شد و خدای متعال در همه مراحل ملتی را که دارای تقواست، یاری خواهد کرد.
* انعکاس صدای انقلاب اسلامی ایران در دنیای اسلام
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به سیودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کشورمان اشاره و تأکید کردند: این دهه فجر، دهه فجر امسال و 22 بهمن امسال یک شور و حال دیگری دارد، زیرا مردم پس از سالها مجاهدت خود مشاهده میکنند که انعکاس صدای آنها، فریاد مظلومانه و قدرتمندانه آنها امروز در مناطق دیگری از دنیای اسلام با قوت و قدرت شنیده میشود.
* حوادث مصر و تونس برای ملت ایران معنای خاصی دارد
رهبر معظم انقلاب فرمودند: حوادث امروز شمال آفریقا، کشور مصر و کشور تونس و برخی کشورهای دیگر، برای ما ملت ایران، معنای خاصی دارد و این همان چیزی است که همیشه به عنوان حدوث بیداری اسلامی به مناسبت پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی ملت ایران گفته میشد و امروز خودش را دارد نشان میدهد؛ لذا هم این دهه مهم است و امروز من یک مطلبی را در خطبه اول درباره انقلابمان عرض میکنم و در خطبه دوم هم، اندکی به مسائل مصر و تونس میپردازم و سپس با اجازه شما نمازگزاران محترم خطابهای را به زبان عربی، به مسلمانان عربزبان در سراسر منطقه متوجه خواهم کرد، انشاءالله.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین فرمودند: آنچه که من درباره انقلابمان، درباره این حادثه عظیم ملت ایران عرض میکنم که برای ما آموزنده است، عبرتآموز است، اولاً یک تصویری است از واقعیتهای جهان تا ببینیم، مستکبران، استعمارگران، زورگویان عالم و قدرتهای مسلط، چه میخواستند و چه شد، به دنبال چه بودند امروز چه اتفاقی در عمل رخ داد و بعد هم دو ویژگی از ویژگیهای انقلاب را که مربوط به همین دوره ماست، عرض خواهم کرد.
ایشان بر همین اساس یادآور شدند: در آن بخش اول که مربوط به تصویر وضعیت موجود و تطبیق آن و مقایسه آن با آن چیزی که زورگویان و قلداران عالم به دنبال آن بودند، در آن بخش عرض میکنم، فاتحان جنگ بینالملل اول و دوم که عمدتاً چند کشور اروپایی و آمریکا بودند، اینها برای این منطقه مهم خاورمیانه یک سیاست تثبیتشدهای داشتند.
رهبر فرزانه انقلاب در بیان دلیل سیاستهای تثبیتشده اروپاییها و آمریکاییها برای منطقه خاورمیانه، فرمودند: این منطقه از لحاظ موقعیت سوقالجیشی مهم است؛ هم منطقه اتصال آسیا و اروپا و آفریقاست و هم یکی از بزرگترین انبارهای "نفت " عالم است که "نفت " جریان حیاتی همه قدرتهای صنعتی است که بر دنیا مسلطند.
* خاورمیانه انبار نفت است/ سیاستهای غرب برای استعمار کشورهای خاورمیانه
ایشان در ادامه با تأکید بر اینکه خاورمیانه انبار "نفت " است، فرمودند: خاورمیانه از لحاظ ملتها دارای ملتهای کهن و ریشهدار و با سوابق تاریخی است، لذا برای این منطقه سیاستی اتخاذ کردند که آن سیاست عبارت بود از اینکه در این منطقه باید کشورها و واحدهای سیاسی وجود داشته باشد که این خصوصیات را داشته باشند، اولاً ضعیف باشند و ثانیاً با یکدیگر دشمن باشند و مخالف باشند و با هم کنار نیایند و نتوانند اتحاد کنند، لذا دیدید سیاست تقویت ناسونیالیسم عربی و ناسونیالیسم ترکی و ناسونیالیسم ایرانی در طول سالهای متمادی توسط اروپاییها و آمریکاییها دنبال شد.
رهبر انقلاب بر همین اساس به تبیین دیگر خصوصیات سیاست غربیها درباره منطقه خاورمیانه پرداختند و فرمودند: غرب میخواست که حاکمان این کشورها از لحاظ سیاسی، حکام دستنشانده و مطیع باشند و زیر بار قدرتهای غربی بروند و حرف گوشکن باشند؛ همچنین غرب میخواست که این کشورها از لحاظ اقتصادی مصرفکننده باشند یعنی "نفتی " را که تقریباً مفت از چنگشان خارج میکردند، پول همان نفت را دوباره خرج واردات کنند و خرج مصرف کنند تا کارخانههای غربی رونق بگیرند. و خامساً غربیها میخواستند که کشورها از لحاظ علمی عقبافتاده باشند و اجازه پیشرفت علمی به آنها داده نشود.
رهبر انقلاب با ذکر این نکته که مواردی که من عرض میکنم سرفصل است و هر کدام از این موارد حقیقتاً به اندازه یک کتاب، شرح و تفسیر دارد، فرمودند: باید بدانیم که غربیها چطور در ایران و در بعضی کشورهای دیگر از توسعه و تعمیق علم جلوگیری میکردند؛ آنها میخواستند از لحاظ فرهنگی، کشورهای منطقه خاورمیانه مقلد محض اروپاییها باشند و از لحاظ نظامی، ذلیل، آسیبپذیر و ضعیف باشند، از لحاظ اخلاقی، فاسد باشند و دچار انحطاطهای گوناگون اخلاقی باشند.
ایشان همچنین عنوان کردند: آمریکاییها و اروپاییها میخواستند ملتهای این منطقه از لحاظ مذهبی نیز کاملاً سطحی و قانع به مذهب فردی و احیاناً مذهب تشریفاتی باشند؛ این تصویری بود که آنها از این منطقه برای خودشان درست کرده بودند؛ برایش سیاستگذاری کردند و شاید هزاران ساعت استراتژیستهای غربی نشستند و درباره این مسائل، مطالعه کردند، فکر کردند، برنامهریزی کردند، آدمهایشان را در این منطقه معین کردند و به وسیله آنها، کارهایشان را انجام دادند.
رهبر معظم انقلاب در ادامه سخنانشان اعلام کردند: با این تحلیل میشود رفتار "رضاخان " را درست فهمید و رفتار "محمدرضا " را درست فهمید، رفتار مصطفی کمال "ترکیه " را فهمید و دیگران و دیگران.
* انقلاب اسلامی ایران انفجار عظیمی بود که غرب را به هم ریخت
رهبر انقلاب فرمودند: در مصر مثلاً طی چند سالی یک حکومت ملی سر کار آمد، در ایران به گونهای دیگر و در جاهای دیگر، جور دیگری؛ لیکن عموماً به طور مطلق که نگاه میکنیم، در همه این بخشها، غربیها تا قبل از انقلاب پیشرفت کردند، اما ناگهان حادثه بزرگی، انفجار عظیمی رخ داد که همه اوضاع و شرایط آنها را به هم ریخت.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه یادآور شدند: یک مرد عالم، برجسته، حکیم، فقیه، مجاهد، شجاع، خطرپذیر و نافذالکلمه در ملت ایران ظهور کرد به نام امامخمینی که حقیقتاً ظهور و حضور این مرد و تربیت این انسان بزرگ، "کار خدا " و "تقدیر الهی " بود تا یک چنین اتفاقی بیفتد و مردم ایران هم آماده بودند، استقبال کردند و پذیرفتند و خطرها را به جان خریدند و وارد میدان شدند، جانشان و مالشان را دادند و امتحان خوبی پس دادند.
ایشان فرمودند: ملت ایران انقلاب اسلامی را به وجود آوردند و همه حسابهای غربیها به هم ریخت و این محاسبات خراب و دچار اختلال شد؛ انقلاب اسلامی در ایران قوی ظاهر شد و قوی ادامه پیدا کرد، یعنی اینجور نبود که سال اول و دوم و سوم یک هیجانی به وجود بیاید و بعد مسائل تمام شود، نه، ادامه پیدا کرد.
رهبر فرزانه انقلاب عنوان کردند: امام مثل کوه ایستاد و ملت هم پشت سر امام مانند کوه استواری ایستادند؛ دشمن هم یعنی جبهه دشمن چون یک دشمن نبود بلکه یک جبهه بودند، هر چه توانستند، تلاش کردند و هر کاری از دستشان بر میآمد، انجام دادند.
"از جنگهای خیابانی تا جنگهای قومی، تا کودتای نظامی، تا تحمیل جنگ 8 ساله، تا تحریم اقتصادی، تا به راهانداختن ماشین عظیم جنگ روانی در طول 32 سال، 32 سال است که علیه ملت ایران و علیه انقلاب اسلامی ایران و علیه امامخمینی (ره) جنگ روانی وجود دارد و همه اینها انجام گرفت و دروغ گفتند و تهمت زدند و شایعه پخش کردند، سعی کردند ایجاد اختلال کنند و سعی کردند راهها را منحرف کنند در داخل و هدفهایی که آنها دنبال میکردند در درجه اول "سقوط انقلاب " و "سقوط نظام جمهوری اسلامی " بود، حرکت براندازی و هدف اول آنها "براندازی نظام " بود ".
* فتنه 88 نمایشنامه غربیها برای از بین بردن سیرت انقلاب بود
حضرت آیتالله خامنهای ولی امر مسلمین جهان در ادامه خطبه اول نمازجمعه این هفته تهران، هدف دشمنان انقلاب را سقوط جمهوری اسلامی و براندازی این دولت دانستند و اظهار داشتند: هدف بعدی دشمنان این بود که اگر براندازی موفق نشد، نظام جمهوری اسلامی را استحاله کنند، یعنی صورت انقلاب باقی بماند اما سیرت انقلاب و روح آن از بین برود که در این زمینه تلاش بسیاری کردند و آخرین بخش نمایشنامه آنها نیز همین فتنه 88 بود.
* فتنه 88 را محبان نفس و مقام بوجود آوردند
ایشان فتنه 88 را نتیجه تلاش عدهای در داخل به دلیل حب نفس و حب مقام دانستند و افزودند: برخی افراد به دلیل این امراض خطرناک نفسانی اسیر این توطئه شدند، بنده بارها گفتهام که مدیر، طراح و نقشهکش این صحنه در بیرون مرزها بوده و هست و برخی در داخل دانسته و یا ندانسته با آنها همراهی کردند.
مقام معظم رهبری با بیان اینکه دشمنان تلاش کردند تا اگر نظام اسلامی باقی میماند، افرادی در آن نفوذ کند که این افراد عوامل اصلی دشمن در مسائل مختلف باشند، اضافه کردند: دشمن میخواست این نظام در حالی ادامه پیدا کند که قدرت کافی را نداشته و ضعیف باشد، یعنی مطیع و سرسپرده غرب باشد که در مقابل آمریکا نایستد.
* بیداری ملت ایران دشمنان را در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ناکام گذاشته است
ولی امر مسلمین جهان با تاکید بر اینکه تمام این اهداف و عوامل گوناگون تا امروز شکست خورده است، تاکید کردند: البته تلاش دشمن ادامه داشته و کارهای مختلفی در این زمینه دنبال شده است، یعنی دشمن در این زمینه کم نگذاشته، اما توفیقی هم نداشته است، چون مردم بیدار بوده و کشور ما نخبگان، ملت و مسئولان خوبی دارد.
آیتالله خامنهای در همین زمینه با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی با تمام این مشکلات به راه خود ادامه داده و پیش رفته است، اظهار داشتند: این انقلابی که در ایران اتفاق افتاد تغییراتی را در جهان بوجود آورد که از لحاظ عمق و ژرفا، تغییرات مهمی بوده و بر اساس همین تغییرات است که میتوان جامعه را پیش برد و تغییرات گستردهای بوجود آورد.
ایشان در ادامه فرمایشات خود به برخی از این تغییرات اشاره کردند و یادآور شدند: این تغییرات در مقابل چشمانمان است، اما همانطور که خداوند در قرآن کریم ما را متوجه خورشید میکند درحالی که خورشید در مقابل چشمانمان قرار دارد، گفتن این موارد برای جلب توجه ما لازم و ضروری است.
مقام معظم رهبری با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب، نظام حاکم در ایران یک نظام اسلامستیز بود، فرمودند: آن نظام بدنبال زدن ریشههای اعتقادات اسلامی مردم بود، اما انقلاب در مقابل این نگاه ایستاد و اسلام را محور اداره کشور قرار داد و احکام و قوانین اسلامی را ملاک رد یا قبول قوانین کشور دانست.
* ایران پیش از انقلاب از لحاظ سیاسی کاملاً وابسته بود
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب، کشور از لحاظ سیاسی کاملا وابسته بود، خاطرنشان کردند: حکومت آن زمان و حتی خود محمدرضا و دستگاههای مختلف مطیع آمریکا و منتظر اشاره آن بودند، به عنوان مثال امینی به آمریکا رفت تا آمریکاییها را برای نخستوزیری خود قانع کند و نخستوزیر هم شد، اما بعد از چند سال شاه به دلیل مخالفت با وی به آمریکا رفت و آمریکاییها را قانع کرد تا امینی را از نخستوزیری عزل کنند.
آیتالله خامنهای در همین زمینه با بیان اینکه شاهد بودیم که در آن زمان برای انتخاب نخستوزیر مملکت، شاه کشور منتظر اعلام رضایت آمریکا بود، اظهار داشتند: شاه کشور در آن زمان برای بسیاری از مسائل دیگر نیز سفیر آمریکا و انگلیس را به کاخ خود دعوت میکرد تا تصمیمات خود را با آنها در میان بگذارد و اگر آنها مخالفت میکردند، این تصمیمات اجرایی نمیشد، یعنی کشور کاملا مطیع آمریکا بود و قبل از آن نیز حاکمان کشور مطیع انگلیس بود.
ایشان با بیان اینکه رضاخان را انگلیسیها سر کار آوردند و خودشان او را برکنار کردند، تاکید کردند: این شرایط پیش از انقلاب بود اما پیروزی انقلاب، استقلال کامل سیاسی را به کشور هدیه داد و امروز در این دنیای بزرگ هیچ قدرتی وجود ندارد که بتواند ادعا کند اراده و خواست او در اراده مسئولین و یا ملت ایران تاثیری دارد.
* احترام جهانیان به ملت ایران به دلیل استقلال سیاسی کشور است
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه ایستادگی، استقلال و عزت جمهوری اسلامی بیشترین جذابیت را برای ملتهای جهان دارد، اضافه کردند: اینکه میبینیم ملتهای جهان نسبت به ملت ایران احساس احترام میکنند، بخش عمدهای از آن ناشی از همین استقلال سیاسی است.
ولی امر مسلمین جهان با بیان اینکه پیش از انقلاب حکومت ایران سلطنتی بود، فرمودند: مردم در حکومت سلطنتی هیچ نقشی ندارند اما نقطه مقابل این حکومت سلطنتی، مردمسالاری است که مردم در آن نقش تأثیرگذاری دارند.
آیتالله خامنه ای با بیان اینکه پیش از انقلاب، حکومت ایران وراثتی بود، یادآور شندند: در آن زمان یک نفر میمرد و یک نفر دیگر را به جای خود معرفی میکرد و در این میان مردم هیچ نقشی نداشتند و مجبور بودند که شاه جدید را بپذیرند، اما در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب، حکومت مردمی استقرار یافته است که در این نظام، مردم نقش تأثیرگذاری دارند.
مقام معظم رهبری در ادامه با نقل خاطرهای از دوران مبارزات انقلابی و با اشاره به خفقان موجود در جامعه در زمان طاغوت، اظهار داشتند: پیش از انقلاب، حکومت ایران دیکتاتوری امنیتی بود، اما انقلاب اسلامی فضای آزاد نقد و اصلاح را در جامعه ایجاد کرد و در طول این 32 سال گذشته نیز این روند ادامه داشته است.
آیتالله خامنهای با بیان اینکه پیش از انقلاب تکیه علم و فناوری کشور به طور کامل به غرب بود، افزودند: در آن زمان در کشور صنعت مونتاژ محض وجود داشت، اما بعد از انقلاب، خوباوری علمی، اعتماد به نفس ملی و حضور این همه دانشمند برجسته و بزرگ در رشتههای مختلف علمی را شاهد بودیم که این دانشمندان در جهان بینظیر و کمشمار هستند.
* عزت و عظمت ملت ایران بعد از انقلاب اسلامی نمایان شد و دشمنان را مبهوت کرد
ایشان در ادامه اظهار داشتند: قبل از انقلاب، کشور ایران در مسائل جهان و حتی منطقه هیچ تاثیری نداشت و یک کشور تحقیر شده بود اما بعد از انقلاب، عزت و عظمت این ملت در جهان نمایان شده و تاثیرات آن در منطقه، دشمنان را مبهوت کرده است.
آیتالله خامنهای با اشاره به اعترافات رسانههای غربی به نفوذ جمهوری اسلامی ایران در قضایای منطقه خاطرنشان کردند: رسانههای غربی به این مسئله حتی با نگاه مغرضانه اعتراف میکنند، در حوزه فرهنگی نیز ایران پیش از انقلاب یک مقلد محض بود، اما انقلاب اسلامی ایران، تهاجم فرهنگی را به عنوان یک خطر شناسایی و معرفی کرد.
آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کردند: زمانی که این پایههای اساسی در یک کشور بنا گذاشته شد، آن ملت میتواند امیدوار باشد که روی این پایهها، بنای یک تمدن جدید و اصیل را پایهگذاری کند.
ایشان با بیان اینکه هر کدام از این خصوصیات میتواند به نحوی مورد توجه ملتهای جهان قرار گیرد، تصریح کردند: ملتهای دیگر مجذوب این خصوصیات میشوند و آن را تحسین میکنند، که البته مهمتر از همه، همین مسئله استقلال سیاسی و ایستادگی در مقابل زورگویی دشمنان است.
رهبر فرزانه انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود به سخنان یکی از متفکرین غربی اشاره کردند و فرمودند: این متفکر غربی میگوید که اگر در بین ملتهای مسلمان جهان دو نکته وجود داشته باشد، همه تابوهای غربی در هم شکسته خواهد شد؛ مساله اول، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایزان است که یک حکومت پیشرفته دینی را برای مسلمانان جهان ممکن میسازد و نشان میدهد با این قانون میتوان یک حکومت متجدد امروزی و کاملا دینی ایجاد کرد.