آیتالله خامنهای دومین نکته مورد توجه این متفکر غربی را کارنامه موفقیتهای علمی، سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی را دانستند و اظهار داشتند: این متفکر غربی تاکید دارد اگر این مسائل که در ایران اسلامی به طور نسبی واقع شده است، اگر برای ملتهای مسلمان جهان روشن شود یک الگوی نظامسازی خواهد بود و نمیتوان در مقابل این حرکتهای اسلامی ایستاد و این اتفاق اکنون رخ داده است.
* نتایج انقلاب اسلامی ایران را امروز در شمال آفریقا مشاهده میکنیم
رهبر فرزانه انقلاب با تاکید بر اینکه این اتفاق در طول 30 سال گذشته و به تدریج رخ داده است، خاطرنشان کردند: در این سالها شاهد بودیم که این مسائل به تدریج در ذهن ملتهای مسلمان جای گرفته، رشد کرده و پخته شده است که نتیجه آنرا امروز در اتفاقات شمال آفریقا تونس مشاهده میکنیم.
ایشان با تاکید بر اینکه البته خود غربیها نیز در این زمینه اشتباهاتی داشتهاند که این اشتباهات سیاسی نیز به جمهوری اسلامی ایران کمک کرده است، به مساله هستهای ایران اشاره کردند و فرمودند: اشتباه غربیها در مسئله هستهای ایران این بود که جنجال و هیاهو به پا کردند و طی 7 سال گذشته اعلام کردند که جمهوری اسلامی باید از مسئله هستهای خود عقبنشینی کند.
ایشان با بیان اینکه همین اشتباه 2 نکته را برای مردم دنیا روشن کرد، افزودند: این اتفاقات نشان داد که ایران توانسته است در قضیه هستهای پیشرفتهای غیرقابل انتظاری پیدا کند و دوم اینکه ایران با همه این فشارها ایستاده و عقبنشینی نمیکند و همین موارد به نفع ملت ایران بوده است.
* سیاستهای غرب برای فشار به ایران به نفع ملت ایران تمام شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مقام معظم رهبری در ادامه سخنان خود در خطبه اول نمازجمعه امروز 15بهمن تهران ادامه دادند: حالا همه میدانند که آمریکا، اروپا، دستیاران و دنبالهروهایشان با همه فشاری که آوردند نتوانستند بر جمهوری اسلامی فائق بیایند و آن را به عقب نشینی وادار کنند؛ این به دست خود دشمنان ایران، ملت ایران شناخته شد. یعنی کمک شد به معرفی ملت ایران، در قضایای دیگر هم همین جور است.
* خودکفایی کامل ایران در تولید بنزین تا 22 بهمن امسال
مقام معظم رهبری با اشاره به تحریم بنزین از سوی غربیها و صحبتهای آنها مبنی بر عدم واردات بنزین به ایران، فرمودند: خب ما وارد کننده بنزین بودیم و هستیم؛ گفتند میخواهیم جلوی ورود بنزین را بگیریم؛ جنجال، هیاهو و سرو صدا کردند و تحلیلگرانشان پیشبینی کرده و گفتند که کشور شلوغ خواهد شد و مردم چه خواهند کرد، این موجب شد که مسئولان کشور به فکر تولید بیشتر بنزین بیافتند و امروز طبق گزارشاتی که من دارم البته تا 22 بهمن، به توفیق الهی کشور به طور کامل از واردات بنزین بینیاز میشود.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: طبق گزارشی که به بنده دادند بعد از 22بهمن ما حتی میتوانیم بنزین را صادر کنیم که دستورش را هم دادهاند که بنزین را بتوانیم صادر کنیم.
رهبر معظم انقلاب اضافه کردند: این جنجال آنها به نفع ملت ایران تمام شد؛ ناظران بینالمللی هم این را دیدند؛ در همه قضایا همین جور است.
ایشان با بیان اینکه در تحریم سلاح در دوران جنگ هم همین جور بود، تاکید کردند: در ایجاد جریان موازی و افراطی اسلامی هم همین جور است؛ آمدند در همسایگی ما یک جریان افراطی اسلامی را به وجود آوردند برای تنه زدن جمهوری اسلامی حالا آفتی شده است و به جان خودشان افتاده و نمیتوانند جلویشان را بگیرند و نمیدانند چه طوری آن را علاج کنند.
* 9دی و 22 بهمن پارسال جزء ایامالله به معنای حقیقی کلمه بود
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: در همین فتنه 88 همین جور بود؛ جنجال و هیاهو کردند که جمهوری اسلامی تمام شد و رفت و اختلافات شد، بعد نگاه کردند دیدند ملت ایران فائق آمد؛ 9دی و 22 بهمن پارسال جزء ایامالله به معنای حقیقی کلمه بود.
ایشان افزودند: دلها دست خداست و خدای متعال این دلها را به وسط صحنه آورد و ملت ایران عظمت خود را نشان داد و هر کار میکنند به ضررشان تمام میشود و بعد از این هم همین جور خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در هر پدیدهای اگر بخواهیم اهمیت این پدیده و همچنین موفقیت این کار را تشخیص بدهیم باید نگاه کنیم ببینیم این پدیده چه قدر توانسته است الگوسازی کند و سرمشق واقع شود و چقدر استقامت و ثبات به خرج داده و پای حرف خود ایستاده است،فرمودند: انقلابها هم همین جورند، یک انقلاب اگر بخواهد بر روی ذهن و عمل دیگران تاثیر بگذارد و الگو واقع شود خصوصیاتی باید داشته باشد که مهمترین این خصوصیات همین ثبات و استقامت و ایستادگی است.
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: اگر اینها شد، انقلاب برای دیگران الگو واقع خواهد شد و الّا برقهایی که یک جا بزند و خاموش شود خیلی نمیتواند الگوسازی کند و دیگر نمیتواند دیگران را به دنبالهروی از خود تشویق کنند.
حضرت آیتالله خامنهای انقلاب ما را اینگونه توصیف کردند و افزودند: انقلاب ما توانسته است الهام بخش و الگو ساز باشد و این بر اثر ثبات، استقامت و ایستادگی بر اصول و پایههای اصلی است که این انقلاب به وسیله امام اعلام کرد.
ایشان با بیان اینکه این انقلاب ایستادگی کرد، فرمودند: من در این مورد هم چند نمونه عرض بکنم؛ یک نمونه اسلامی بودن است، از اول امام گفت انقلاب ما اسلامی است و مبتنی بر اسلام است.
رهبر معظم انقلاب در ادامه فرمودند: در دنیا هو و جنجال زیاد شد و گفتند که اسلامی بودن با دموکراسی نمیسازد، اسلامی بودند ارتجاع و عقبگرد است، احکام اسلام قابل پیاده شدن نیست و چه و چه و یک عده هم صدای آنها را داخل کشور منعکس کردند؛ کتاب و مقاله نوشتند، شایعه پخش کردند برای اینکه جمهوری اسلامی را از پایبندی به اسلام وادار به عقبنشینی کنند اما جمهوری اسلامی ایستاد و تسلیم هوچیگریها نشد.
ایشان تصریح کردند: بله ما اسلامی هستیم و به این افتخار میکنیم و ثابت میکنیم که راه نجات بشر این است و این نکته را جمهوری اسلامی با صدای بلند به همه دنیا اعلام کرد.
مقام معظم رهبری تاکید کردند: شما بعد از 32 سال به جامعه ما نگاه کنید؛ رفتارها از روز اول اگر اسلامیتر نباشد حداقل مثل روز اول پیروزی انقلاب است.
ایشان با بیان اینکه جوانان ما جوانهایی هستند که امام و دوران جنگ را ندیدند و از انقلاب چیزی به یادشان نیست اما پایبندیشان و التزامشان به مبانی اسلام از بعضی ما پیرمردها بهتر قویتر است، فرمودند: مسئولین کشور افتخار میکنند به اسلامی بودن، در طول این 32 سال البته خیلی تلاش شد در داخل تشکیلات حکومتی حتی کسانی بودند که تلاش کردند شاید بتوانند راههایی به صورت زیگزاگی در بیاورند و تدریجا دور کنند و زاویه بدهند، اما نتوانستند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مسئله مردم سالاری در انقلاب اسلامی افزودند: از اول امام اعلام کرد که باید مردم نظر بدهند چه در اصل انتخاب جمهوری اسلامی، چه در تدوین قانون اساسی و چه در پذیرش آن قانون؛ قانونی که در مجلس خبرگان تصویب شده بود، چه در انتخاب رئیس جمهور و چه در انتخاب مجلس؛ 32 سال از انقلاب میگذرد؛ ما با محاسبه رفراندومهایی که شده است 33 تا حضور مردم داشتیم، در طول 32 سال 32 یا 33 مرتبه مردم رفتهاند و رای دادهاند وانتخاب کردهاند یعنی به طور متوسط سالی یکی.
* مردمسالاری واقعی در ایران
ایشان با بیان اینکه در دوران جنگ تهران زیر بمباران بود اما انتخابات تعطیل نشد، افزودند: در شهرهای دیگری که موشکباران رژیم صدام بود هم انتخابات تعطیل نشد، یک دوره در یکی از دورههای مجلس فشار آوردند شاید بتوانند به دلایل سیاسی خودشان انتخابات را تاخیر بیندازند اما موفق نشدند، تا امروز انتخابات جمهوری اسلامی و حضور مردم یک روز تاخیر نشده است که این یعنی مردم سالاری.
مقام معظم رهبری ادامه دادند: روز اول امام گفت و بر جمهوری اسلامی بر سر این مردم سالاری ایستاد و قبول نکرد که از مردم سالاری عبور کند، امروز مسئولین کشور از خبرگان رهبری که رهبر را نصب یا عزل میکنند گرفته تا ریاست جمهوری تا مجلس و شوراها، منتخبین مردم هستند، جریانهای گوناگون هم سر کار آمدند؛ این جور هم نبوده است که ما بگوییم تنها یک جریان بوده، گرایشهای سیاسی از اول تا امروز در این چند رئیس جمهوری که سر کار آمدند هر کدام یک جهتگیری و یک شکل داشتند و همه با انتخاب مردم بر سر کار آمدند.
* حرکت جمهوری اسلامی به سوی عدالت اجتماعی هیچگاه متوقف نشده است
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه نمونه بعدی، نمونه عدالت اجتماعی است، تاکید کردند: از اول امام اعلام عدالت کردند؛ خوب عدالت اجتماعی از همه این کارها سختتر است؛ از حفظ مردم سالاری و بقیه کارهایی که در جمهوری اسلامی شده است، استقرار عدالت اجتماعی کار سختتر و دشوارتری است، نمیگویم که ما تا امروز توانستیم به طور کامل عدالت اجتماعی را مستقر کنیم، نه! عدالتی که اسلام از ما خواسته است با آنچه که امروز در جامعه ما است فاصله دارد اما حرکت به سمت عدالت اجتماعی متوقف نشد و ادامه پیدا کرد و روز به روز شدیدتر شده است؛ امروز حرکت به سمت عدالت اجتماعی از سالها و دورههای قبل هم بیشتر است.
* تقدیر از سفرهای استانی دولت
ایشان با بیان اینکه یکی از نمونههای عدالت اجتماعی تقسیم و توزیع متناسب فرصتهای کشور است، افزودند: در نظامهای غافل از این حقیقت اجتماعی بر روی طبقه خاصی تکیه میشود و بر روی مناطق خاصی از کشور تکیه میشود؛ در جمهوری اسلامی هر چه پیش میآییم تا امروز که 32 سال گذشته است این معنا را قویتر میبینیم، روستاها و شهرهای دوردست در حوزه مراقبت قرار میگیرند، این همه مسکنسازی در روستاها و جادهسازی به سمت شهرهای دور کشور و روستاها و راههای ارتباطی،ارتباطهای گوناگون و نیروی برق، آب، تلفن، امکانات زندگی اینها در سرتاسر کشور توزیع شده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سفرهای استانی دولت بیان کردند: این سفرهایی که مسئولان کشور به استانها و شهرهای مختلف میکنند، بعضی از این شهرهای دور دست تصور هم نمیکردند که یک مسئول 2 را ببینند اما حالا میبینند که مسئولان بالای کشور میروند سراغ اینها که این مسائل خیلی با اهمیت است.
مقام معظم رهبری فرمودند: وقتی انسان رفت و مشکلات را دید برای برطرف کردن مشکلات انگیزه به وجود میآید و همین استقرار عدالت اجتماعی است، داریم میریم به سمت عدالت اجتماعی.
* سطح زندگی مسئولان جمهوری اسلامی باید مطابق ضعیفترین اقشار جامعه باشد
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به زندگی مسئولان در انقلاب اسلامی فرمودند: آنچه در دنیا مشاهده میکنیم زندگیهای اشرافی است؛ کسی که به حکومت میرسد و رئیس جمهور میشود یا یک مقام بالایی پیدا میکند زندگیاش از این رو به آن رو میشود اما در کشور ما نه. البته ما و امثال بنده باید زندگیمان را مطابق با ضعیفترین اقشار جامعه قرار بدهیم که نتوانستیم و این توفیق را نداشتیم، اما زندگی مسئولین کشور به حمدالله بر اساس زندگی متوسط مردم است، گاهی پایینتر از متوسط مردم، اینها خیلی با ارزش است.
* هدفمندکردن یارانهها کار بزرگی است
ایشان ادامه دادند: همین مسئله سهام عدالت و مسکن روستایی و همین هدفمند کردن یارانهها یک کار بزرگی است که اگر انشاءالله مسئولین کشور بتوانند خوب این را عمل کنند خیلی مهم است.
* هدفمندکردن یارانهها جلوی برخی ظلمها را میگیرد
رهبر معظم انقلاب با اشاره به پرداخت یارانه برق به مردم افزودند: آنکسی که در خانه چلچراغ و لوستر روشن میکند و مصرف برق بیشتری دارد کجا و آن کسی که یک شعله یا دو شعله برق در خانه دارد کجا؟ آن که ثروتمندتر است بیشتر از آن یارانه استفاده میکرد؛ این ظلم بود؛ میخواهند جلوی این ظلم را بگیرند.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: نظام بر روی شعار "عدالت اجتماعی " ایستاده است.
ایشان با اشاره به استکبارستیزی انقلاب اسلامی فرمودند: در مقابل فشارها ایستادیم، این کار سختی بود اما جمهوری اسلامی توانست این کار سخت را با موفقیت انجام بدهد.
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: خیلیها بودند که اول انقلاب وقتی انقلاب پیروز شد گفتند دیگر بس است، برویم و به آمریکاییها مسائل را تمام کنیم؛ این معنایش این بود که شعار ظلمستیزی انقلاب تخطئه شود.
حضرتآیتالله خامنهای ادامه دادند: در طول زمان دنبال این بودند که برویم با آمریکا همراه بشویم؛ آن کسی که دشمن اصلی ما است برویم زیر بال او و به دامن او پناه ببریم؛ این حرف فروختن قضیه فلسطین است. معنای این حرف اغماض کردن جنایات آمریکا و افغانستان و امثال اینها هست.
ایشان خاطرنشان کردند: معنای این چشم بستن بر روی این همه ظلمی است که آمریکا در جهان انجام میدهد و ظلمی که به ملتها میکند؛ یعنی اعتراض نکنید؛ خب عادی کردن روابط معنایش این است که ملت و مسئولین ایران نتوانند صریح حرفشان را بزنند.
رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه این ثبات و استقامت پر زحمت اما با برکت، تاکید کردند: این اتفاق رحمت الهی و توجه ملتها را جلب کرد؛ این ایستادگی شما ملت ایران ظرف این 32 سال بر روی شعارهای اصلی انقلاب، این برکت بزرگ را داشته که امروز دنیا با عظمت نگاه میکند و مسئولین کشور شما وقتی به کشورهای مختلف سفر میکنند آن جور استقبالی از آنها میشود.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه وقتی محبوبیت شخصیتهای سیاسی را میخواهند محاسبه کنند مسئولین کشور شما در ردیف اول قرار میگیرند، افزودند: ملت ایران کارش الگو شد و هر روز داریم مشاهده میکنیم این برکت را و این خصوصیت از خصوصیاتی است که جز با گذشت زمان معلوم نمیشد؛ این ثبات و استقامت امروز در کشور مصر انعکاس صدای شما است.
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: آن رئیسجمهور آمریکا در دوره انقلاب همین چند روز پیش مصاحبه کرده و گفته این صداهایی که در مصر شنیده میشود برای من آشنا است، یعنی آنچه در قاهره امروز شنیده میشود در تهران آن روزهای ریاست جمهوری او شنیده میشد؛ اینها را دنیا دارد قضاوت میکند.
ایشان در پایان خطبه اول فرمودند: امثال دهه فجر ما مهم، حساس و پرشور و حال است و انشاءالله راهپیمایی 22 بهمن بر همه این افتخارات شما ملت عزیز خواهد افزود.
* حوادث مصر و تونس یک زلزله واقعی است
رهبر معظم انقلاب در ابتدای سخنان خود این حوادث را بسیار مهم و یک زلزله واقعی خواندند و افزودند: اگر ملت مصر به کمک و توفیق الهی بتواند این کار را پیش ببرد، آنچه برای سیاستهای آمریکا در منطقه بوجود خواهد آمد یک شکست غیرقابل جبران است.
ایشان ادامه دادند: امروز بیش از خود مسئولان فراری تونس و مسئولان مصری، اسرائیلیها نگران این حوادث هستند؛ دشمنان صهیونیسم بیش از همه نگرانند و میدانند که اگر مصر از همپیمانی آنها دست بکشد و در جایگاه حقیقی خود قرار بگیرد چه اتفاق عظیمی در این منطقه خواهد افتاد و پیشبینیهای امام بزرگوار ما تحقق پیدا خواهد کرد لذا حوادث فوقالعاده مهم است.
* عامل اصلی قیامهای مصر و تونس نوکری سران آنها نسبت به آمریکاست
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تحلیلهای جهانی درباره حوادث تونس و مصر، خاطرنشان کردند: در این تحلیلها سعی میکنند عامل اصلی این قیامها ندیده گرفته شود، و اشاره به مسائل اقتصادی و غیراقتصادی میکنند که البته این مسائل در حوادث اخیر مؤثر است اما عامل اصلی این حرکت عظیم مردم در تونس و در اوج آن در مصر احساس تحقیری است که در مردم به خاطر وضعیت سرانشان و نوکری آنها نسبت به آمریکا به وجود آمد.
* "نامبارک " مصر ملت مصر را ذلیل کرد
ایشان رئیسجمهور مصر را "نامبارک " خطاب کردند و با بیان اینکه "این نامبارک مصر ملت مصر را ذلیل کرد "، اظهار داشتند: در تونس نیز این رئیسجمهور فراری، بنعلی، به طور کامل وابسته به آمریکا بود و حتی گزارشهایی داریم که وی وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا(سیا) بود.
* وابستگی کامل رئیس جمهور سابق تونس به آمریکا و "سیا "
ایشان در ادامه سخنانشان با اشاره به وابستگی کامل زینالعابدین بنعلی رئیسجمهور فراری تونس به آمریکا و سازمان جاسوسی این کشور، تصریح کردند: برای یک ملت بسیار سخت است که رئیس یک ملت آنهم با آن تبختر و نخوت که آدم بسیار متکبری بود، نوکر رسمی دستگاههای آمریکایی باشد.
رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه "بنعلی سالها با شدت و حدت علیه مسائل مردم از جمله مسائل دین، حکومت کرد "، ادامه دادند: در تونس که یک کشور مسلمان و دارای سابقه طولانی اسلامی است و مفاخری از این کشور در فرهنگ اسلامی برخاستهاند، مردم در زمان بنعلی برای رفتن به مسجد میبایست کارت ویژه ورود به مسجد که دولت صادر میکرد و به همه نمیداد، داشته باشند و اجازه رفتن به مسجد داده نمیشد و حتی اجازه نماز فرادا در مساجد داده نمیشد و حجاب نیز رسماً ممنوع بود.
* اسلامخواهی یکی از انگیزههای مهم مردم تونس است
حضرت آیتالله خامنهای اسلامخواهی را یکی از انگیزههای مهم مردم تونس برشمردند و افزودند: به مجرد اینکه این خائن از کشورش فرار کرد و اوضاع به هم ریخت، دختران دانشجو با حجاب به دانشگاهها رفتند که این نشاندهنده انگیزه عمیق اسلامی است، ولی این موضوع را تحلیلگران غربی میخواهند کتمان کرده و مخفی نگهدارند.
* وابستگی به آمریکا؛ علت دیگر قیام مردم تونس علیه "بنعلی "
ایشان وابستگی به آمریکا را یکی از علل قیام مردم تونس علیه سردمدارانشان عنوان کرده و افزودند: آمریکائیها مایل نیستند که این موضوع گفته شود که علت قیام مردم تونس و اوج آن در مصر "وابستگی " است. اما این حقیقت قضیه است، البته در تونس یک تغییر سطحی انجام شد و رئیسجمهور آن فرار کرد اما دستگاه او هنوز سر کار است و خداکند مردم در کشور تونس به درستی به موقعیت خود توجه کنند و مبادا دشمن بتواند آنها را فریب دهد.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی کشور مصر را یک کشور بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: مصر اولین کشور اسلامی است که با فرهنگ غربی آشنا شد. اواخر قرن هجدهم شروع آشنایی مصر با فرهنگ غربی و اروپایی بود و اولین کشور اسلامی بود که در مقابل آن فرهنگ اروپایی و غربی ایستاد و عیوب آن را فهمید و در مقابل آن مقاومت کرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: سید جمالالدین بزرگ، آن مرد اسلامخواه شجاع مبارز، بهترین جایی را که برای مبارزات خود توانست پیدا کند مصر بود و شاگردانی از جمله «محمد عبده» داشت. حرکات اسلامخواهی در مصر چنین سابقهای دارد و شخصیتهای بزرگی از لحاظ سیاسی و فرهنگی در این کشور بودند که همه آزادیخواه هستند و بدین ترتیب مصر رهبر دنیای عرب به لحاظ فکری و سیاسی شد و در دوره طولانیای کشورهای عرب به مصر نگاه میکردند.
"اسلامخواهی و آزادیخواهی در مصر موج میزد و البته فرصتهای خوبی در اختیار مردم آن قرار نگرفت جز فرصتهایی کوتاه. مصر اولین و بزرگترین کشوری بود که به اتفاق سوریه برای قضیه فلسطین وارد جنگ شد؛ در حالی که هیچیک از کشورهای دیگر اسلامی در این چند جنگ با اسرائیل ورود پیدا نکردند اما کشور مصر سربازان، ارتش، مردم و پشتیبانیهای خود را گسیل داشت. "
* حسنی مبارک دشمن آزادیخواهی و نوکر صهیونیستهاست
ایشان با بیان اینکه مصر ملجأ و پناه فلسطینیها محسوب میشد و حتی ملجأ و پناه بسیاری از انقلابیون دیگر کشورها بود، ادامه دادند: چنین کشوری 30 سال دست کسی افتاده که نه فقط آزادیخواه نیست، بلکه دشمن آزادیخواهی است و نه فقط ضدصهیونیست نیست بلکه همراه، همکار، امین و به یک معنا نوکر صهیونیستهاست. کشوری که آن روز پرچم مبارزات ضدصهیونیستی در آن به همه دنیای عرب الهام بخش بود، کارش به جایی رسید که اسرائیلیها و دشمنان صهیونیستی در همه فعالیتهایی که علیه فلسطینیها انجام میدادند متکی به کمک این نامبارک شدند.
* اگر مبارک به صهیونیستها کمک نمیکرد، غزه محاصره نمیشد
رهبر معظم انقلاب اسلامی به جنگ غزه اشاره کردند و با بیان اینکه "مردمی که در غزه محاصره بودند الان چهار سال است که در محاصره قرار دارند " فرمودند: اگر در جنگ غزه حسنی مبارک به اسرائیلیها کمک نمیکرد آنها نمیتوانستند غزه را محاصره کنند. در جنگ 22 روزه غزه مرد و زن و کودک فلسطینیها به وسیله آتش اسرائیلی سوختند و نابود شدند و خانههای آنها تخریب شد و نگذاشتند کاروانهای کمکرسانی نه فقط از خود مصر بلکه حتی از دیگر کشورها از جمله مردم ایران نیز از مصر عبور کنند که در واقع حسنی مبارک اجازه این کار را نداد.
* اطاعت محض رژیم کنونی مصر از آمریکا و اسرائیل عامل اصلی قیام مردم است
ایشان افزودند: این وضعیت حاکم در مصر مردم این کشور را به ستوه آورد و مردم مصر به خاطر طرفداری رژیم کنونی این کشور از اسرائیل و به خاطر دنبالهروی و اطاعت محض آن از آمریکا احساس ذلت و حقارت میکنند که این عامل اصلی حرکت مردم مصر است. این حرکت مردم مسلمان مصر از نماز جمعه و مساجد شروع شد و شعارها، شعارهای الله اکبر است و مردم شعارهای دینی میدهند و قویترین جریان مبارز در آنجا جریان اسلامی است و میخواهند این ذلت را از روی خود پاک کنند، امّا غربیها نمیگذارند این تحلیل در بین ملتها و افکار عمومی عالم رواج پیدا کند و دائم به مسائل اقتصادی اشاره میکنند.
* چند صدهزار نفر از فقرای قاهره در قبرستانها زندگی میکنند؛ 40 درصد مردم زیر خط فقر
ایشان در بخشی از سخنانشان در این باره با بیان اینکه "این هم حقیقتی است که نوکری شخصی مانند حسنی مبارک نسبت به آمریکا نتوانست یک قدم مصر را به سمت شکوفایی پیش ببرد " تأکید کردند: 40 درصد مردم مصر زیر خط فقر هستند و آنطور که گزارشهای مسلم برای بنده رسیده است، چند صدهزار نفر از فقرای قاهره در قبرستانها زندگی میکنند و آواره و بیابانگرد هستند. البته بنده تا 2-3 میلیون نفر را نیز شنیدهام.
* آمریکا پاداش نوکری مبارک را هم نداد
رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه دادند: مردم مصر در چنین وضعیت و شرایط سخت معیشتی زندگی میکنند و آمریکاییها به خاطر نوکری حتی پاداش هم ندادند و امروز نیز به او پاداش نمیدهند و هر ساعتی که به امید خدا مبارک از مصر فرار کند و خارج شود، مطمئناً اولین دروازهای که به روی او بسته خواهد شد دروازههای آمریکا است چرا که او را راه نمیدهند، چه آنکه بنعلی و محمدرضا را راه ندادند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: کسانی که دلشان برای دوستی و رفاقت با آمریکا و اطاعت از آن میتپد این نمونهها را ببینند. اینها مانند شیطان هستند.
* آمریکاییها و صهیونیستها به شدت دستپاچه هستند
رهبر فرزانه انقلاب با بیان اینکه آمریکائیها به وسیله این افراد حقیر و ضعیف به دنبال منافع خود هستند، تصریح کردند: البته امروز آمریکائیها به شدت دستپاچه هستند و اسرائیلیها بیشتر از آنها در قضیه مصر دستپاچه و دنبال علاجی هستند که البته علاجی هم پیدا نخواهند کرد. آنها مشغول فریب هستند و دم از طرفداری مردم میزنند. آمریکائیها به مبارک گفتهاند که زودتر باید برکنار شود و برود. که همه اینها بستگی به مردم مصر دارد که چگونه عمل کنند و تصمیم بگیرند.