چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان اردبیل که به عنوان اختتامیه جشنوارههای خیرین مدرسهساز کشور در روز پنج شنبه 18 خرداد برگزار شد، با خاطره مردی گره خورده بود که 72 مدرسه را به یاد شهدای کربلا ساخته بود.
* حضور خیرین بر سر مزار حسنعلی علیپور
برنامه به طور غیررسمی از عصر روز چهارشنبه 17 خرداد با حضور نماینده مجامع خیرین مدرسهساز کشور و خیرین مدرسهساز در استان اردبیل آغاز شد و اولین برنامه خیرین پس از ورود به استان اردبیل، حضور بر سر مزار حسنعلی علیپور بود.
خیرین با حضور بر سر مزار مردی که فرزندی نداشت، اما دانشآموزان را فرزندان خود می دانست و 72 مدرسه را بنا کرده بود، حضور یافتند و پیمانی دوباره برای کمک به تعلیم و تربیت و مدرسهسازی بر کشور بستند.
مراسمی نسبتاً کوتاه بر سر مزار حسنعلی علیپور برگزار شد، مراسمی که در آن خیرین اشکها را برگونهها جاری ساختند و همانجا در دلهایشان تعهد کردند که همچون این مرد بزرگ برای مدرسهسازی و ریشهکنی بیسوادی در کشور تلاش کنند.
* مراسمی با حضور نماینده خیرین سراسر کشور
مراسم رسمی چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان اردبیل در اردوگاه مقدس اردبیلی برگزار شد؛ برنامه ای که برای خیرین تدارک دیده شده بود و خیرین هم میزبان و هم میهمان بودند.
با توجه به اینکه اختتامیه جشنوارههای خیرین مدرسهساز در این برنامه برگزار میشد، حضور افرادی چون معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور، رئیس سابق نوسازی مدارس کشور، مدیران سازمان نوسازی مدارس کشور، رؤسای مجامع خیرین مدرسهساز سراسر کشور و مسئولان استانی مانند امام جمعه و نماینده ولیفقیه در استان اردبیل، استاندار اردبیل، مدیرکل نوسازی استان در این مراسم حضور داشتند.
این جشنواره در فضای باز برگزار شد و خیرین با خانوادههایشان دعوت بودند، به همین دلیل حضور کودکان و نوجوانان در مجلس جلوه دیگری به این مراسم داده بود، چرا که آنها از نزدیک شاهد به ثمر رسیدن بذری بودند که والدینشان کاشته بودند.
* وحدتی پور: خیرین حق بزرگی بر گردن نظام تعلیم و تربیت دارند
در این مراسم، یاور وحدتی پور، مدیرکل نوسازی مدارس استان اردبیل با گرامیداشت خیرین سفر کرده به دیار باقی اظهار داشت: امروز هرگاه سخنی از خیرین و کارهای نیکوکاری است یاد حسنعلی عیلپور به نیکی میدرخشد و به یقین ایشان خورشید خیران کشور هستند.
وی افزود: چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان اردبیل درحالی برگزار میشود که هم اکنون در سطح استان اردبیل مدارس بسیاری را از قبل تعهدات خیرین مدرسهساز در استان اردبیل داریم.
وحدتی پور خیرین را پیوند دهنده اندیشههای آسمانی و کارهای زمینی اعلام کرد و گفت: این خیرین با اندیشه آسمانی، مهندسان و معماران سمایی هستند که حق بزرگی بر گردن نظام تعلیم و تربیت دارند.
* استاندار اردبیل: اکثر مدارس قبل از انقلاب کپری و غیرقابل استفاده بودند
سید حسین صابری، استاندار اردبیل از دیگر سخنرانان این مراسم بود که به زندگی حسنعلی علیپور اشاره کرد و گفت: ایشان الگوی بارز کارهای خیر و نیک در کشور بودند به طوری که این خیر مدرسهساز نه تنها در امر مدرسهسازی بلکه در سال 82 تا 84 با حضور فعالی که در زلزله بم داشت، نیکوکاری و خیری را به حد کمال رساند.
وی کارهای ارزشمند و نیک خیرین مدرسهساز را یادآور شد و افزود: این خیرین همچون بقیه الگوها در نظام جمهوری اسلامی آثار پر خیر و برکت را در کشور جاری و ساری ساخته و ما در آینده تماشاگر این ایثارگریها خواهیم بود.
این مسئول ادامه داد: به برکت حضور ارزشمند این خیرین است که ما در بسیاری از نقاط در حوزه مدرسهسازی به مرز خودکفایی رسیدیم و امروز در هر روستا مدرسه نوساز زیبا با فرهنگ معنوی خیرین را مشاهده میکنیم.
استاندار اردبیل به مقایسه وضعیت مدرسهسازی در قبل و پس از انقلاب پرداخت و اضافه کرد: در آن روزها اکثر مدارس کپری و غیر قابل استفاده بود، اما در مقابل به برکت نظام جمهوری اسلامی امروز به نقطهای از خودکفایی در حوزه مدرسهسازی رسیدیم که نه تنها در امر مدرسهسازی بلکه در احداث و ایجاد نمازخانه، آزمایشگاه و سالنهای ورزشی نیز موفق عمل کردیم.
* حافظی: حضور 12 میلیونی دانش آموزان در امر مدرسه سازی در آینده ای نزدیک
محمدرضا حافظی، رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور در این مراسم اظهار داشت: مدرسهسازی از جمله اعمال خیر نیک و ماندگاری است که اهل علم و معرفت با شناخت اهمیت و ارزشگذاری آن سعی میکنند در این عرصه وارد شده و با ساخت مدرسه و تجهیز و نوسازی آن گامی جدی در تعلیم و تربیت نسل آینده بردارند.
وی از مجمع خیرین با عنوان بازوان توانمند دولت در ساخت مدارس و نوسازی آن یاد کرد و گفت: در 550 شهرستان کشور و 31 استان مجمع خیرین داریم و در کشورهای خارجی نیز مجامع خیرین با هدف جلب مشارکت ایرانیان مقیم آن کشورها شکل گرفته و در این عرصه خیرین خارج از کشور نیز حضور دارند.
حافظی به نهادینه شدن فرهنگ نیکوکاری و عمل خیر مدرسهسازی بین فرهنگیان و دانشآموزان اشاره کرد و افزود: همه ساله گروه گروه دانشآموز و معلم به صورت جمعی به این مجموعه اضافه میشوند که امیدواریم در آینده 12 میلیون دانشآموز در این جهاد مقدس شرکت کنند.
* معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش: مدارس تخریبی تا تیر 93 حذف می شوند
مرتضی رئیسی، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: طی سالهای 84 تا پایان سال 90، حدود سه میلیون متر مربع فضای آموزشی مشارکتی در کشور ساخته شده است.
وی با اشاره به وضعیت پروژههای مدرسهسازی در کشور، بیان کرد: امسال با عنایتی که در بخش اعتباری وزارت آموزش و پرورش و هم از سوی دولت و مجلس وجود دارد اعتبارات قابل توجهی به حوزه توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس اختصاص یافته که در کنار آن امیدواریم مردم با حضور جدی و مسئولانه خود، امسال نیز سالی ماندگار را در حوزه ساخت مدارس رقم بزنند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه اعتبارت آموزش و پرورش در سال جاری از تنوع مناسبی برخوردار است، ادامه داد: اعتبار ساخت، تخریب و مقاومسازی فضاهای آموزشی امسال رقم قابل توجهی است که در کنار آن تجهیز هنرستانها، هوشمندسازی مدارس، استانداردسازی سیستم سرمایشی و گرمایشی را نیز در دستور کار داریم.
وی به دو فعالیت عمده نوسازی مدارس اشاره کرد و افزود: هم اکنون دو مشکل جدی و کار ویژه داریم که اولویت امسال ما حذف مدارس تخریبی است که البته این مدارس در حال حاضر به حداقل خود رسیده است.
رئیسی یادآور شد: در سالهای قبل 13 میلیون متر مربع فضای آموزشی خشت و گلی و سنگ و گلی داشتیم که در شأن نظام تعلیم تربیت نبود، اما در حال حاضر با حذف قابل توجه این فضاها گامی مهم در راستای تخریب و مقاومسازی مدارس برداشته شده است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد تا تیرماه 93 تمام مدارس تخریبی در کشور حذف شود.
* اختصاص بخشی از مهریه به مدرسه سازی
چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان اردبیل با سوژه جالبی نیز همراه بود، چرا که بحث مدرسهسازی با مهریه بانوان مطرح شد؛ در آنجا عنوان شد که زنان نیز میتوانند با بخشی از مهریه مانند یک چهارم آن به مدرسهسازی بپردازند.
بحثهایی نیز درباره کم بودن یا زیاد بودن مهریه و اینکه آیا آقایان حاضرند مهریه همسر را بدهند تا با آن مدرسه بسازند، نیز مطرح شد.
نکته جالب اینکه برخی بانوان نیز برای اهدای بخشی از مهریه خود برای مدرسه سازی اعلام آمادگی کردند.
* تعهد یک میلیارد و 500 میلیون ریالی ماحصل 11 جشنواره خیرین
خیرین مدرسهساز استان اردبیل در اولین جشنواره خیرین مدرسه ساز که در سال 1377 برگزار شد، مبلغ 10 هزار 741 میلیون ریال تعهد کردند که این رقم در سیزدهمین جشنواره خیرین مدرسهساز در سال 1390، به مبلغ 319 هزار و 600 میلیون ریال رسید و در مجموع 11 جشنواره،خیرین استان اردبیل یک میلیارد و 513 میلیون و 772 هزار ریال برای مدرسهسازی تعهد کردند.
در چهاردهمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان اردبیل از نام 14 خیر مدرسهساز که به دیار باقی سفر کردهاند نیز یاد شد که شامل فیض الله وثوقی ایرانی (بانی یک باب مدرسه 3 کلاسه)، محمدباقر سلیمان ( بانی یک باب مدرسه 6 کلاسه)، التفات طرفدار حقیقت (بانی 2 باب مدرسه در قالب 20 کلاس)، جلیل خسروشاهی (بنیانگذار خیرین آذربایجان شرقی، بانی ساخت 26 باب مدرسه در قالب 146 کلاس درس)، علی درویشی (احداث یک باب مدرسه 5 کلاسه توسط همسر شهید بنا به وصیت شهید)، حسنعلی علیپور (بانی 72 مدرسه به نام شهدای کربلا در قالب 264 کلاس)، آیتالله مروج نماینده ولیفقیه و امام جمعه سابق اردبیل (یک باب مدرسه شبانهروزی)، محمدعلی مرادی (بانی 5 مدرسه در قالب 18 کلاس)، محمد مرادی (بانی یک باب مدرسه 3 کلاسه)، محمد جعفرزاده مقدم (بانی یک مدرسه 6 کلاسه)، کریم محسنی راد (بانی یک باب مدرسه 8 کلاسه)، صدیار خلیلزاده (بانی یک باب مدرسه 3 کلاسه)، عباس علیپور (بانی یک باب مدرسه) و شفیقه زینالزاده (بانی یک باب نمازخانه و کتابخانه در مشکینشهر) است.
* تجلیل از همسر حسنعلی علیپور
در این مراسم از سریه بایرامی همسر حسنعلی علیپور، خیری که 72 مدرسه ساخته بود، تجلیل شد؛ ضمن اینکه تعدادی از خیرین مدرسه ساز تجلیل شدند.
پس از پایان جشنواره خیرین مدرسهساز اردبیل، جلسه مجامع این استان برگزار شد و در آن خیرین به بیان مشکلات خود پرداختند و در پایان با لوح تقدیر و تندیس از آنها تقدیر شد