گزارش برگزاری
هشتمین مانور سراسری زلزله وایمنی
که با حضورجناب آقای مهندس محمدی زاده استاندار خراسان رضوی
جناب آقای افسری ریاست سازمان آموزش وپرورش خراسان رضوی
جناب آقای مهندس سیادتی رئیس ستاد غیر مترقبه خراسان رضوی
جناب آقای دکتر بینات مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی
جناب آقای مجد معاونت امور جوانان هلال احمر خراسان رضوی
جناب آقای کریمی نیک مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد
جناب آقای مدنی ریاست آموزش وپرورش ناحیه 4مشهد
جناب آقای جعفری رئیس سازمان دانش آموزی ناحیه 4مشهد
در آموزشگاه شهید مفتح
آموزش وپرورش ناحیه 4مشهد
آذرماه1385
با هماهنگی
سید مهدی سبزیان کارشناسی هلال احمر ناحیه 4مشهد
وبا تلاش جناب آقای کریمی مدیریت آموزشگاه شهید مفتح
وبا آموزش وسازماندهی مهدی پور اکبرکارشناس امدا دونجات
پس از برگزاری مانور موفق استاندار خراسان رضوی در جمع دانش آموزان گفت: کشور ما با وجود اینکه 2/1 جمعیت جهان را شامل می شود، اما متاسفانه 10 درصد خسارت های ناشی از تلفات زلزله را نیز متحمل می شود.
، مهندس محمد جواد محمدی زاده در هشتمین مانور سراسری زلزله(آمادگی آرامش، پناه گیری، همکاری و خود امدادی) که در مدرسه راهنمائی شهید مفتح ناحیه 4 مشهد برگزار شد، گفت: بخش اعظم خسارت ناشی از تلفات زلزله در کشور ما به علت عدم رعایت استاندارهای مهندسی در زمینه مصالح ساختمانی و ساخت و ساز می باشد.
وی افزود: مهم ترین مساله برای جلوگیری از زلزله در ایران که بر روی کمر بند زلزله خیز جهان قرار دارد، پیشگیری و ارائه آموزش های لازم در راستای فرهنگ سازی مناسب است که باید در این خصوص تلاش های لازم صورت گیرد و تمهیدات ویژه ای در نظر گرفته شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر همه ارگان ها و سازمان ها، هوشمندانه و هماهنگ با هم در زمینه آموزش افراد جامعه فعالیت کنند و یک نوع فرهنگ سازی را در راستای ایجاد آمادگی در برابر زلزله در سطح جامعه گسترش دهند، صیانت از جان مردم بهتر و موثرتر خواهد بود.
وی در خصوص مشکلات ناشی از زلزله اظهار داشت: از مهمترین دلایل ورود خسارت و تلفات جانی و مالی در کشور ما می توان به عدم رعایت استانداردهای مهندسی در مصالح ساختمانی و ساخت و ساز و عدم تربیت نیروهای انسانی متخصص و زمینه مطالعه علمی تر پیرامون زلزله اشاره کرد.
وی تصریح کرد: سازمان هلال احمر با همکاری آموزش و پرورش سعی دارد با برنامه هایی که برای آمادگی دانش آموزان در برابر زلزله پیش بینی کرده است و همچنین با ایجاد این مانورها در سال های آتی در کاهش خسارات زلزله تاثیر گذار باشد.
در ادامه سید محمدعلی مدنی، رییس آموزش و پرروش ناحیه 4 مشهد عنوان کرد: در کشور ما روزانه 3 تا 4 زلزله کمتر از 3 ریشتر و هر 10 سال، یک زلزله بیش از 6 ریشتر اتفاق می افتد که از مهم ترین آنها در سال های اخیر می توان به زلزله سال 82 دربم و زلزله سال 83 در زرند کرمان اشاره کرد. غلامحسین افسری، رئیس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان داشت: اولین مانور زلزله در سال 75 آغاز شد و امروز هشتمین مانور در سطح آموزش و پرورش در همه مقاطع به منظور مقابله با حوادث و بلایایی طبیعی برگزار می شود و ما باید در این زمینه آگاهی مردم را بالا ببریم
در ادامه غلامحسین افسری، رئیس سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوی پیام وزیر آموزش وپرورش محمود فرشیدی در به هشتمین مانور سراسری زلزله این چنین قرائت نمود: امروزه جلوگیری از بلایای طبیعی در جهان به سوی آگاهی بیشتر در این زمینه پیش می رود و کشور ما سعی کرده است با برگزاری مانورهای زلزله سراسری، در کاهش خطرات آن گامی بردارد.
وی ادامه داد: از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش خطرات بلایای طبیعی، می توان به ارائه برنامه های جدید و چاره اندیشی های تازه هلال احمر، فرهنگ سازی در جهت افزایش آگاهی مردم در مقابله با زلزله و برگزاری مانورهای متعدد اشاره کرد. وی عنوان کرد: در کنار تلفات ناشی از زلزله ما شاهد صحنه های شیرین و لذت بخشی هستیم که همان مهر ورزی و مدد رسانی که نوعی فرهنگ سازی در این زمینه می باشد. در ادامه این مراسم محمد عظیم مهشیدی، سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: این مانور در هفته پیشگیری از بلایای طبیعی با هدف بالا بردن سطح اگاهی و علمی دانش آموزان و ارتباط بیشتر با آنها در تمام مدارس دختران و پسران در سطح کشور برگزار می شود.
مهندس اکبر کریمی نیک، مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری مشهد نیز گفت: در کشور ما بیشترحوادث اتفاق افتاده مربوط به بالایی طبیعی است و ما برای کاهش اثرات زلزله باید آمادگی بیشتری در زمینه مقابله با آن داشته باشیم.
وی معتقد است: برگزاری این مانورها با هدف ارتقا فرهنگ پیشگیری از حوادث، تاثیر به سزایی در جلوگیری از خطرات احتمالی دارد. وی خاطر نشان کرد: با توجه به وجود کارگروه های 23 گانه در استانداری، سعی داریم با همکاری و نزدیک شدن سازمان های بحران مدار، در جهت پیشگیری در کاهش خطرات گام برداریم.
در ادامه دکتر سعید بینات، مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی درباره تعداد شرکت کنندگان در مانورهای استان خراسان، اظهار داشت: تعداد افرادی که در این مانور حضور دارند، حدود 600 هزار نفر هستند که از بین آنها 125 هزار نفر از اعضای فعال کانون های هلال احمر می باشند که در قالب طرح «طاها» آموزش های خود امدادی و دیگر امدادی را فرا گرفته اند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجه هرم سنی کشور را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند، سازمان هلال احمر سعی کرده است با عضویت دانش آموزان در فعالیت های این سازمان آنها را برای آمادگی هر چه بهتر در کمک رسانی به افراد در سال های آتی آماده کند.